Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016

Επιστολή προς τους Νέους (ΙΙ)

Επιστολή προς νέους  (ΙΙ)  
24.11.2016

Υπάρχει ελπίδα; Υπάρχει προοπτική;

Με τα σημερινά δεδομένα, όχι. Η πολιτική σήμερα είναι να παρακολουθείς τον αντίπαλο σου και να τον καρφώνεις. Το στήσιμο του εκάστοτε κομματικού κράτους, το βόλεμα των δικών σου παιδιών και η προσπάθεια ολοκληρωτικού ελέγχου της δημόσιας ζωής. Έτσι δεν υπάρχει ελπίδα.

Η ελπίδα και η προοπτική υπάρχουν στην αντίθετη κατεύθυνση

Ναι. Αρκεί να γίνει αντιληπτό από την νέα γενιά. Γιατί οι μεγαλύτεροι, στο σύνολο τους,  κατέστρεψαν την χώρα, είτε σαν πολιτικοί είτε σαν συνδικαλιστές είτε αδιαφορώντας και παρακολουθώντας από τον καναπέ. Οι 45αντάρηδες και πάνω είτε ενεργά είτε παθητικά οδηγούν την χώρα στον μεσαίωνα.

Η ελπίδα βρίσκεται στους νέους, βρίσκεται στο να καταστεί αντιληπτό το βρώμικο παιχνίδι που παίζουν οι ανεπάγγελτοι επαγγελματίες πολιτικοί.
Ο Γιανναράς το λέει καλύτερα: Όμως, εδώ και δεκαετίες, η πολιτική έχει ολοφάνερα αποπολιτικοποιηθεί. Είναι πια ολοκληρωτικά εμπορευματοποιημένη, λειτουργεί με τους όρους της αγοράς, τις μεθόδους του μάρκετινγκ. Δεν σκοπεύει στην εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών, αποβλέπει μόνο στον εντυπωσιασμό των αφελών και των μικρονοϊκών, να αποσπάσει την ψήφο τους με διαφημιστικά τεχνάσματα. Ακόμα και οι ιδεολογικές διαφοροποιήσεις των κομμάτων έχουν εξαλειφθεί, οι άλλοτε φανατισμένοι αντίπαλοι που αντάλλασσαν μύδρους και παθιασμένες αλληλοκατηγόριες, μπορούν πια και να συγκυβερνούν αλληλοπροστατεύοντας αμοιβαία τις ατιμίες τους.

Έξι (6) σημεία που πρέπει να καταλάβουν οι νέοι.

1. το κομματικό κράτος και οι πελατειακές σχέσεις καταστρέφουν.

2. το κομματικό κράτος και οι πελατειακές σχέσεις χτίσθηκαν από πασοκ και ΝΔ.

3. οι πολιτικοί και οι συνδικαλιστές είναι οι αρχιτέκτονες του κομματικού πελατειακού κράτους και των κλειστών ομαδικών συμφερόντων.

4. ο σύριζα στηρίζει και χτίζει το δικό του κομματικό πελατειακό κράτος.

5. οι έλληνες ψηφίζουμε ανεπάγγελτους επαγγελματίες πολιτικούς, συνδικαλιστές και αφισοκολλητές για να κάνουμε τις δουλειές μας

Όλα αυτά όμως οδηγούν σε παρακμή και ξεπεσμό, σε υπερχρέωση και αποδιοργάνωση. Αυτά οδηγούν σε ολιγάρχες, φεουδάρχες και φτωχούς. Παύει να υπάρχει ανάπτυξη και εξέλιξη. Παύει να υπάρχει κράτος δικαίου. Το καθεστώς των πασοκ νδ και τώρα του σύριζα εξασφαλίζει υψηλούς μισθούς στους αυλικούς και παχυλές συντάξεις σε κρατικοδίαιτους.

6. θεσμοί. Αυτό που μπορεί να δώσει ελπίδα και προοπτική σε ένα έθνος είναι οι θεσμοί και ιδιαιτέρα: η παιδεία, η δικαιοσύνη και η αξιοκρατία. Όλα αυτά όμως ανεξάρτητα και αδέκαστα με πλήρη διαφάνεια.

Χρέος και Μνημόνια

Το συνολικό χρέος ξεπερνά τα 550 δις, τα συνολικά δημόσια έσοδα μόλις που φτάνουν για μισθούς και συντάξεις, οι επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη.

Αυτό θέλετε;;;

Αυτή την χώρα θέλετε, αυτή την οικονομία θέλετε;

Αυτή την νοοτροπία θέλετε; Να κυβερνούν συνδικαλιστές και αφισοκολλητές;

Πως θα κάνετε οικογένεια; Πως θα πληρώσετε τα χιλιάρικα των τοκετών;

Πως θα αντιμετωπίσετε ένα σοβαρό πρόβλημα καρδιάς με την ταρίφα στα 12.000 ευρώ;

Πως θα αντιμετωπίσει κάποιος προβλήματα με την δικαιοσύνη αν δεν έχει χρήματα; Άρα προφανώς δεν υπάρχει δικαιοσύνη


Ανάπτυξη επιτυγχάνεται μόνο με

Κράτος δικαίου, ελληνική παιδεία και αξιοκρατία στις επιτελικές θέσεις, εκεί που χαράζεται στρατηγική. Το κομματικό κράτος όπου και αν εφαρμόστηκε επέφερε καταστροφικά αποτελέσματα και το δείχνει ξεκάθαρα η ιστορία.

Η ανάπτυξη δεν είναι δύσκολη

Το πρόβλημα μας ουσιαστικά δεν είναι οικονομικό, είναι πρωτίστως ηθικό και πρόβλημα ηγέτη και θεσμών.


ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου