Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Τι έγινε μέχρι σήμερα.. Τι θα γίνει από εδώ και πέρα

Τι έγινε μέχρι σήμερα.. Τι θα γίνει από εδώ και πέρα...

Τι έγινε μέχρι σήμερα………

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μετά το 1975 ξεκίνησε να κρατικοποιεί ενώ σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη ιδιωτικοποιούσαν.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής κατά την δεύτερη μεταπολιτευτική πρωθυπουργία του βόλεψε τις πρώτες 25.000 δικά μας παιδιά.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου έκανε επιστήμη όλα όσα ξεκίνησε ο προκάτοχος του αλλά δεν έμεινε μόνο σε αυτά.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου πραγματοποίησε μια άνευ προηγούμενου επέλαση στην δημόσια διοίκηση με κομματοποίηση και απολυτό έλεγχο της ΔΔ στο κόμμα.




Ο Ανδρέας Παπανδρέου έδωσε προνόμια και ελευθερίες στους συνδικαλιστές τόσα ώστε πολλοί σήμερα να τους θεωρούμε ως μια βασική αιτία των δεινών της χώρας.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου έδωσε αυξήσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ενώ παράλληλα οι δασμοί υποχωρούσαν και ο δρόμος για εισαγωγές άνοιγε. Το κόστος των επιχειρήσεων αύξανε και ο δρόμος για εισαγωγές άνοιγε.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου εγκαθίδρυσε το κομματικό κράτος, το πελατειακό κράτος, τις παροχές, τις μίζες, την ασυδοσία στην ΔΔ, την ατιμωρησία, τις απ ευθείας αναθέσεις, και υποσχέθηκε να μείνει το πασοκ 20 χρόνια στην εξουσία.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ακολούθησε τα αχνάρια του Ανδρέα Παπανδρέου και βόλεψε και αυτός τα δικά τους παιδιά και προσπάθησε να στήσει το δικό του κομματικό κράτος. Κάποιες φιλελεύθερες διορθωτικές κινήσεις ήταν ελάχιστες και μικρές.

Ο Κώστας Σημίτης εφάρμοσε πιστά την συνταγή των προκάτοχων ενώ παράλληλα είχαμε επί των ημερών του το χρηματιστήριο και το κτηματολόγιο.

Ο Κώστας Καραμανλής φόρτωσε την χώρα και το χρέος με 50 ή και 70 δισεκατομμύρια, εξέθρεψε τον κομματισμό και την ασυδοσία.

Ο Γεώργιος Παπανδρέου με το λεφτά υπάρχουν πηρέ την εξουσία και έφερε το πρώτο μνημόνιο.

Ο Αντώνης Σαμαράς αφού διόρισε όση Μεσσηνία μπορούσε στο μουσείο της ακρόπολης και έφερε το δεύτερο μνημόνιο, άφησε την εξουσία μέσω του παιχνιδιού με την εκλογή προέδρου της δημοκρατίας στον Τσίπρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας μετά από θεατρικές διαδικασίες πολέμου ενάντια στους ευρωπαίους έφερε το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο ενώ η οικονομία σημειώνει απώλειες άνω των 50 δις. Στήνει και αυτός το δικό του κομματικό κράτος ενώ αντί για μεταρρυθμίσεις σε δημόσια διοίκηση, παιδεία, δικαιοσύνη κλπ έχουμε το στήσιμο καθεστώτος. Παράλληλα διώχνουν επενδύσεις και μαζί νέους επιστήμονες. Από την άλλη φέρνουν αλλοδαπούς και αλλόθρησκους.

Θα έλεγε κάποιος ότι αφόρα ένα τέλεια δομημένο σχέδιο.

Τι θα γίνει από εδώ και πέρα….

Με τον ΣΥΡΙΖΑ να στήνει το δικό του κομματικό κράτος, να εμποδίζει τις επενδύσεις, να στραγγαλίζει τους μικρομεσαίους και τους φτωχούς, να κάνει μουντό το μέλλον για τους νέους, και το συνολικό χρέος να έχει φτάσει τα 550 δις ευρώ και τα έξοδα να είναι πάντα περισσότερα από τα έσοδα με όλα τα έσοδα να κατευθύνονται σε μισθούς και συντάξεις, το παιχνίδι είναι χαμένο. Και ο σύριζα εξακολουθεί να παραμυθιάζει με ανάπτυξη και ποσοτική χαλάρωση.

Με τους αρχηγούς των υπολοίπων κομμάτων να χάνονται σε πολιτικές σκοπιμότητες και παιχνίδια και να μην έχουν ιδέα από ανάπτυξη και ακόμα χειροτέρα να μην ενδιαφέρονται για ανάπτυξη και θεσμούς, το παιχνίδι είναι χαμένο.

Απέναντι ορθώνεται ένα ισλαμικό χαλιφάτο που σήμερα καλύπτει τις αμυντικές του δαπάνες κατά 50-60% με την δική του αμυντική βιομηχανία με στόχο το 90% σε μερικά χρόνια και τον πληθυσμό στα 100 εκατομμύρια.

Οι περιστάσεις απαιτούν έναν νέο Παπαφλέσσα, Μακρυγιάννη και Κολοκοτρώνη αλλά σε ρόλο πολιτικών ηγετών.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου