Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016

Νέα πρόστιμα για τα λύματα στο Θριάσιο


Και με πρόστιμα και με απειλές και πάλι δύσκολα ολοκληρώνεται ένα έργο

12 χρόνια μετά την πρώτη της καταδίκη από το Ευρωδικαστήριο, η χώρα μας δεν έχει ακόμα λύσει το αποχετευτικό πρόβλημα στο Θριάσιο Πεδίο.

Η πρόταση προστίμου ανέρχεται σε 16,76 εκατ. ευρώ μέχρι στιγμής, το οποίο θα προσαυξάνεται για κάθε ημέρα που περνά μέχρι την πλήρη συμμόρφωση της χώρας μας. Η προσφυγή, που κατατέθηκε τον Ιούνιο εισήχθη χθες στο Ευρωδικαστήριο. 

Η Ελλάδα καταδικάστηκε για πρώτη φορά από το Ευρωδικαστήριο στις 24 Ιουνίου 2004, καθώς βάσει κοινοτικής Οδηγίας στις πόλεις του κόλπου της Ελευσίνας έπρεπε το αργότερο στο τέλος του 1998 να γίνει δευτεροβάθμια επεξεργασία των αστικών λυμάτων (ο κόλπος της Ελευσίνας έχει χαρακτηριστεί ευαίσθητη περιοχή από το 1999).

Με την προσφυγή η Επιτροπή ζητά από το Ευρωδικαστήριο να επιβάλλει στην Ελλάδα 3.828 ευρώ για κάθε ημέρα από την πρώτη καταδίκη (14 Απριλίου 2004) έως τη νέα καταδίκη (δηλαδή περίπου 1,4 εκατ. ευρώ/ έτος). Και επιπλέον 34.974 ευρώ για κάθε ημέρα από τη νέα καταδίκη μέχρι τη συμμόρφωση της χώρας μας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου