Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Ο Συριζα αποφυλακίζει βαρυποινίτες


Toν Μάιο του 2013 μια νεαρή φοιτήτρια από το Αγρίνιο, που έκανε διακοπές στην Κέρκυρα, είχε δεχθεί επίθεση από τον ανήλικο, τότε, Αφγανό Hussein K. Ενώ επέστρεφε από νυχτερινή έξοδο, ο 17χρονος –τότε– Αφγανός την είχε ρίξει σε γκρεμό από ύψος δέκα μέτρων στην προσπάθειά του να τη ληστέψει. Η κοπέλα είχε μεταφερθεί τραυματισμένη στο νοσοκομείο, ενώ λίγες ώρες αργότερα αστυνομικοί είχαν εντοπίσει και συλλάβει τον δράστη. Τον Φεβρουάριο του 2014, καταδικάστηκε σε δεκαετή κάθειρξη και οδηγήθηκε στις φυλακές Κασσαβέτειας Βόλου. Παρέμεινε κρατούμενος μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου 2015 οπότε αποφυλακίστηκε με τον περιοριστικό όρο να δίνει το «παρών» ανά δεκαπενθήμερο στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα. Δεν εμφανίστηκε ποτέ και ένα χρόνο αργότερα, τον Οκτώβριο του 2016, συνελήφθη για τον φόνο και τον βιασμό 19χρονης φοιτήτριας Ιατρικής στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας.

Οι αποφυλακίσεις στηρίζονται σε νόμο γνωστό ως νόμο Παρασκευόπουλου. Η συνήγορος του Αφγανού είχε διευκρινίσει ότι ο νεαρός είχε αποφυλακιστεί χάρη στις ευεργετικές διατάξεις του ισχύοντος νόμου. 

Η πρόσφατη απόπειρα ληστείας σε διαμέρισμα του Παλαιού Φαλήρου, με δράστες σεσημασμένους αλλοδαπούς που είχαν –και αυτοί– αποφυλακιστεί χάρη στις διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου. 

Σε «πρόωρες» αποφυλακίσεις οφείλονται ο βασανισμός και δολοφονία του 67χρονου εστιάτορα Μανώλη Οικονόμου στην Υδρα, τον Αύγουστο του 2015. Ο φόνος –τον Σεπτέμβριο του 2015– ενός 27χρονου κοσμηματοπώλη στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης από Γεωργιανό που είχε ένα μήνα νωρίτερα αφεθεί ελεύθερος με τις διατάξεις του «επίμαχου» νόμου. 

Ο νόμος Παρασκευόπουλου επέτρεψε την αποφυλάκιση 600 περίπου αλλοδαπών, που ενώ είχαν εκτίσει την ποινή τους, παρέμεναν υπό κράτηση λόγω αδυναμίας απέλασής τους. 

ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΑΠΕΛΑΣΗΣ

ΓΙΑΤΙ;;;;

ΚΑΙ ΟΙ ΖΩΕΣ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ;;;;;










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου