Τρίτη, 4 Απριλίου 2017

Περί Υβριδίου και Σπόρου


Περί υβριδίου και σπόρου

Αρκετοί είναι αυτοί που μπερδεύονται σχετικά με τα υβρίδια και μη γνωρίζοντας παρασύρονται από άλλους αδαείς και τοποθετούνται εχθρικά απέναντι στα υβρίδια.

Η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική.

Στην φύση οι περισσότεροι οργανισμοί είναι το αποτέλεσμα υβριδισμού, εμείς οι άνθρωποι για παράδειγμα, σπερματοζωάριο κ ωάριο, ανασυνδιασμός του ντι εν ει και το αποτέλεσμα είναι το καλύτερο υβρίδιο, ο άνθρωπος.

Το να παίρνουμε ένα κομμάτι μόσχευμα και να το βάζουμε να ριζοβολήσει ή ένα μπόλι και να μπολιάζουμε, δεν τα κάνει αυτά η φύση αλλά εμείς το θεωρούμε φυσιολογικό.

Φανταστείτε να πάρω ένα κομμάτι από το χέρι σας ή την σπλήνα σας και να φτιάξω
έναν νέο Παναγιώτη, Κωνσταντίνο ή Μαρία;;; θα σας άρεσε;;; αυτό όμως είναι κλωνοποίηση
το κάνουμε συνεχώς με μοσχεύματα και μπολιάσματα στα φυτά αλλά δεν ενοχλεί κανέναν.

Ή να φυτέψω ένα άλλο κεφάλι στην θέση του δικού σας κεφαλιού. Στον πολλαπλασιασμό με εγκεντρισμό το κάνουμε συνεχώς και όλοι το θεωρούν φυσιολογικό.


Ακόμα και το φυτικό υβρίδιο μπορούμε να το σταθεροποιήσουμε και να το φέρουμε
σε καθαρή σειρά άρα ποικιλία.

Μην τα βάζετε με τα υβρίδια, βαλτε τα με την διαφθορά και την διαπλοκή και το σάπιο πολιτικό σύστημα.

Δεν είναι το πρόβλημα τα υβρίδια, εκεί στηρίζεται ολόκληρο το οικοσύστημα, στον ανασυνδυασμό του ντι εν ει, και την δημιουργία νέων χαρακτήρων, αν μείνουμε στάσιμοι τελειώσαμε.

Ο υβριδισμός είναι η πανάρχαια τεχνική της φύσης να δημιουργεί νέους χαρακτήρες, και ήταν η πρώτη τεχνική που χρησιμοποίησαν οι άνθρωποι για να κάνουν νέους χαρακτήρες στα φυτά, και πολύ ορθά το έκαναν.

Και βεβαίως μπορούν οι αγρότες να ξαναχρησιμοποιήσουν σπόρο από καλλιέργεια που έγινε με υβρίδιο, είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις που δεν γίνεται αυτό.

Φανταστείτε κλωνοποιημένους ανθρώπους, να είμαστε όλοι ίδιοι μέσα και έξω, αλλά με τον υβριδισμό αυτό αποφεύγεται, θα μου πείτε μα έτσι έχουμε πολέμους, βιασμούς, θανάτους, αδικίες. Σωστά, αλλά δεν ξέρω που είναι το σωστό και το λάθος σε αυτή την κατάσταση. Γνωρίζω όμως ότι είναι ένας μεγαλοφυής μηχανισμός που εξασφαλίζει την ανεξάρτητη προσωπικότητα και υποπτεύομαι ότι αυτό ήταν ανάμεσα τους κύριους στόχους του Δημιουργού.

Πάντως ο υβριδισμός έχει περάσει και στα αυτοκίνητα και δεν μας ενοχλεί, απεναντίας, μέσα στην πόλη είναι σωτήριο καθώς ρίχνει κατακόρυφα τους ρύπους.

Να φοβάστε κάποια γενετικώς τροποποιημένα, όχι τα μεταλλαγμένα, μετάλλαξη είναι η τυχαία αλλαγή ντι εν ει στην φύση, στο εργαστήριο είναι γενετική τροποποίηση στοχευόμενη,
εντελώς συγκεκριμένη δηλαδή.

Εκεί να φοβάστε καθώς κάποιες τροποποιήσεις μπορεί να είναι από ανήθικες έως επικίνδυνες
αλλά και πάλι να θυμάστε ότι στην φύση ανά δευτερόλεπτο δεν ξέρουμε πόσες ακριβώς μεταλλάξεις συμβαίνουν και είναι ένας σημαντικός παράγοντας, σημαντικός μηχανισμός εξέλιξης και συνεπώς επιβίωσης του οικοσυστήματος.

Το κακό δεν είναι τα υβρίδια, το κακό είναι στους δημοσιογράφους και όλους εκείνους τους
ξεγάνωτους ντενεκέδες που θέλουν να κάνουν θόρυβο.

Ένα δικό μας σημαντικό πρόβλημα είναι το πως διαχειριζόμαστε τις φυσικές και
ανανεώσιμες πηγές και πως τον φυσικό θησαυρό που λέγεται πολλαπλασιαστικό υλικό και που αριθμεί πολλά ειδή και ποικιλίες. Αυτό τον θησαυρό τον εγκολπώνονται άλλοι και τον εκμεταλλεύονται.

Η διαδικασία στην φύση είναι σταθερή εδώ και εκατομμύρια χρόνια:

ήρθε ο γυρεόκοκκος με τον άνεμο ή το έντομο
έκατσε πάνω στον ανθήρα και το στίγμα
έγινε επιμήκυνση του γυρεοσωλήνα
και να η γονιμοποίηση του ωάριου
να και ο καρπός να και ο σπόρος μέσα του
και αν το φυτέψουμε και φυτρώσει θα ψιλοδιαφερει πιθανότατα από τους γονείς
λόγο του ότι έλαβε χωρά ανασυνδυασμός του ντι εν ει
και να ένα καινούργιο υβρίδιο
καθώς προήλθε από την σύζευξη δυο
όπως και με εμάς τους ανθρώπους.
είμαστε ίδιοι με τους γονείς μας;;;; όχι βέβαια
αν ήμασταν ίδιοι θα ήμασταν κλώνοι, κλωνοποίηση δηλαδή

για χιλιάδες χρόνια τώρα έτσι γίνεται η δουλειά.

κάποια άνθη είναι ερμαφρόδιτα
έχουν και το θηλυκό και το αρσενικό μέρος μαζί
και εκεί ακόμα έχουμε την ιδία διαδικασία
και λαμβάνει χώρα ανασυνδυασμος του ντι εν ει
και προκύπτει κάτι καινούργιο.


Η ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΤΗΣ ΑΝΑΘΕΙΑΣ

ΚΑΙ Η ΑΜΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΔΗΜΑΓΩΓΩΝ
1 σχόλιο:

 1. Γεια σου φίλε Φάνη,
  Πολύ ενδιαφέρον το άρθρο. Έμαθα κάποια πράγματα. Θα μού επιτρέψεις να διαφοροποιηθώ κάπως, παρά τον σεβασμό στην ειδικότητά σου. Δεν είμαι καθόλου ειδικός.
  Δεν νομίζω ότι πρέπει να αποκαλούμε την φυσική ένωση αρσενικού και θηλυκού σαν "υβρίδιο". Ετυμολογικά η λέξη, είναι κάτι ενάντια στην φύση, καθότι προέρχεται από το ύβρις Διός. Ο Δίας αντιπροσωπεύει τον Ύψιστο Θεό, έτσι τον ονόμαζαν οι πρόγονοί μας. Γνωρίζετε άλλη ετυμολογία τής λέξης;
  Θυμάμαι από το 6-τάξιο Γυμνάσιο που μαθαίναμε για τα υβρίδια και θυμάμαι στο βιβλίο μας που είχε το παράδειγμα δύο ανθέων (έμοιαζαν σαν χωνάκια) και διασταύρωναν ένα κόκκινο και ένα άσπρο και οι απόγονοι έβγαιναν κάποια κόκκινα, κάποια άσπρα και κάποια ροζ. Επρόκειτο λοιπόν αν δεν κάνω λάθος για διασταύρωση (όχι κλωνοποίηση) δύο διαφορετικών ποικιλιών, σαν να διασταυρώσουμε μια λευκή γυναίκα με έναν νέγρο. Θα βγει μυγάς. Εδώ ρωτάω διότι δεν είμαι σίγουρος. Εϊναι υβρίδιο; Έτσι μού φαίνεται. Μυγάς = υβρίδιο;
  Τώρα νομίζω ότι η σύγκριση τής μεταμόσχευσης ενός ανθρώπινου κεφαλιού σε άλλο σώμα (αν γινόταν) δεν μπορεί να συγκριθεί με τα υβριδικά αυτοκίνητα, στα οποία νομίζω είναι τελείως λανθασμένος ο όρος, καθότι δεν προκύπτουν από διαδικασία διασταύρωσης. Πέραν αυτού, είναι πολύ πιο θεμητός ο πειραματισμός οποιουδήποτε τρόπου διασταύρωσης στον φυτικό κόσμο, από άλλα ανώτερα είδη όπως ζώα ή και ανθρώπους.
  Γνωρίζω ότι πράγματι κατά την αναπαραγωγή των κυττάρων, με την υποδιαίρεση, κατά το χτίσιμο τού νέου DNA (αφού σχιστούν τα χρωμοσώματα) συμβαίνουν λάθη στην συμπλήρωση τής έλικος τού DNA και γι' αυτό διαφέρουν οι απόγονοι, έχουν όμως σημαντικά κληρονομικά χαρακτηριστικά.
  Τώρα ο εγκεντρισμός στα φυτά, τι είναι; Όχι βέβαια διασταύρωση. Θα έλεγα το αντίστοιχο τής μεταμόσχευσης που γίνεται στους ανθρώπους. Δεν είναι βέβαια κλωνοποίηση, αλλά δεν θα έλεγα ότι είναι υβρίδιο.
  Τέλος, από τέλειως άλλη άποψη, σύμφωνα με μυστικιστικές διδασκαλίες όλα καθορίζονται από το κάρμα και απλώς η φύση ακολουθεί.
  Πολλά είπα, χαιρετώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή