Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Είμαι φιλοξενούμενη, δεν δικαιούμαι εισόδημα κοινωνικής αλληλεγγύης


Εχτές Κυριακή το απόγευμα μιλούσα στο κινητό με μια φίλη, άνεργη, και μάλλον εισερχόμενη στο περιθώριο της κοινωνίας.

Μιλώντας για την οικονομική της κατάσταση μου εκμυστηρεύτηκε ότι ολόκληρο το εισόδημα της για το 2016 ήταν λιγότερο από 500 ευρώ και αυτό εικονικό, για κάποιο λόγο.

Άρα, λέω, δικαιούσαι εισόδημα κοινωνικής αλληλεγγύης.

ΟΧΙ, μου απαντάει, γιατί είμαι φιλοξενούμενη στο σπίτι των γονιών μου.

Και που θα έπρεπε να είσαι φιλοξενούμενη, λέω, σε κάποιο ίδρυμα;

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ή ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙ;;;

Φιλοξενούμενος είναι ο διερχόμενος, γνωστός ή άγνωστος, που δεν έχει που να διανυκτερεύσει ή να ξεκουραστεί ή να θεραπευτεί.

Η λέξη φιλοξενία είναι ιερή αρχής γεννωμένης στην ελληνική επικράτεια από τον Ξένιο Ζεύ.

Αλλά όσον αφορά τα παιδιά, των δύο εκ φύσεως γονέων, δεν είναι φιλοξενία, είναι σαφώς κάτι περισσότερο και ιερότερο, είναι μέρος της ψυχής και του σώματος μας, της ιστορίας μας και της ζωής μας, η κατοικία στην οποία γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε.

Εκεί που θηλάσαμε, περπατήσαμε για πρώτη φορά, χαμογελάσαμε με την πρώτη σκανταλιά, φάγαμε το πρώτο χαστούκι, κάναμε τους αρρώστους για να μην πάμε σχολείο, βάλαμε κρυφά την νύχτα στο δωμάτιο μας τον παιδικό μας έρωτα, πήραμε την πρώτη χυλόπιτα δια τηλέφωνου, δακρύσαμε με την επιτυχία στο πανεπιστήμιο, εκεί που όταν φεύγαμε βλέπαμε με την άκρη του ματιού μας την ελληνίδα μητέρα μας να μας σταυρώνει για να είμαστε ασφαλείς στο ταξίδι μας, εκεί που κρατήσαμε ολόκληρη την νύχτα για τελευταία φορά τους γονείς μας πριν τους συνοδεύουμε στην τελευταία τους κατοικία.

ΣΤΑ ΤΟΣΑ ΕΚΕΙ, ΕΚΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΛΕΝΕ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ.
ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΩΝΑΣ ΚΥΡΙΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ, ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ.

Μπορεί νομικά και επιστημονικά να είναι σωστός και αποδεκτός ο όρος αλλά ηθικά και ανθρώπινα και ελληνικά, είναι απαράδεκτος και αποσκοπεί σε ένα και μονό πράγμα: ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ, Η ΠΑΤΡΙΔΑ.

Όλο αυτό μου θυμίζει τα λόγια του Κίσινγκερ: πλήξτε τους έλληνες στις ρίζες τους.

Και ποιες είναι οι ρίζες μας;;;



ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ 







4 σχόλια:

  1. Όλα είναι έργα των κατακτητών, αλλά οι περισσότεροι Έλληνες δεν το έχουν καταλάβει και θα ψοφίσουν πάλι ΝΔ, τον Κούλη!! εμείς τι φταίμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για την εφορία είναι "φιλοξενούμενη", εφόσον δεν ενοικιάζει και δεν είναι ιδιοκτήτρια. Δεν δικαιούται επίδομα γιατί προφανώς οι γονείς της
    έχουν εισοδήματα από εργασία ή συντάξεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έτσι πάει
      το *νοικοκυριό* υποβάλλει αίτηση και το επίδομα το παίρνει το *νοικοκυριό*, όχι το πρόσωπο.

      Διαγραφή
  3. καλημερα σε ολους. σωστες οι παρατηρησεις βαγγο και γιωργο αλλα εγω δεν εστιαζω στο χαρακτηρα του επιδοματος ή το κριτηριο. εστιαζω στην οικογενεια που απο οικογενεια μετατρεπεται σε οικο φιλοξενιας. ειναι δυνατον τα παιδια σας να χαρακτηριζονται φιλοξενουμενα στο σπιτι σας;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή